Bærekraft i ny teknologi for matvarebehandling og nye produkter I dag er det ikke tilstrekkelig at teknologiene for behandling av næringsmidler er av høy kvalitet – de må også fungere på en bærekraftig måte som ikke gjør skade på naturen og…
Emballasje til bruk ved mikrobølger … at den ikke blir sett før produktet når forbruker. Plastemballasje blir vanligvis …
Høytrykksprodukter: Veiledning for markedskommunikasjon Hva slags informasjon bør du bruke for å selge et produkt som er behandlet med høytrykk?
Om iNOBox iNOBox var et fireårig forskningsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd, med varighet 2018-2022. Formålet var å dokumentere effekten av innovative prosesseringsteknologier på…
Klimaperspektiv ved bruk av plasmaaktivert vann på baby-leaf spinat … i butikk mellom 3-7% og ca. 8-10% hos forbruker. Dette er svært usikre og … vanlig skylling både i butikk og hos forbruker. I et miljøperspektiv hinter økt … i…
Markedskommunikasjon for innovativ mat Når matprodusenter skal lage strategier for markedskommunikasjon, er det lurt å være åpen om innovative prosesseringsmetoder. Søketreff i filvedlegg.
Matallergener: Effekten av prosessering Behandling av mat kan endre molekylformen til ulike matallergener, slik at de får større eller mindre evne til å binde seg til spesifikke antistoffer i blodet.
Matsvinnets rolle ved miljøanalyser av prosesserte matvarer Hva vinner miljøet på at vi prosesserer maten vår? Vi har benyttet livsløpsmetodikk som bakgrunn for å beregne nettopp dette.
Metabolomikk – et verktøy til å studere innholdsstoffer i mat Industriell bearbeiding og behandling av mat kan påvirke matens kjemiske egenskaper og sammensetning. Det å studere disse effektene er derfor relevant når vi skal få mer kunnskap…
Mikrobølgeprodukter: Veiledning for markedskommunikasjon Hva slags informasjon bør du bruke for å selge et produkt som er behandlet med mikrobølger?
PEF-produkter: Veiledning for markedskommunikasjon Hvilken informasjon bør du bruke når produktet ditt er behandlet med pulserende elektriske felt?
Plasma-aktivert vann: Veiledning for markedskommunikasjon Det er foreløpig ikke aktuelt å selge produkter behandlet med plasma-aktivert vann, ettersom lovverket ikke tillater dette enda. Vi har likevel undersøkt hvilken informasjon som…
Ultralyd: Veiledning for markedskommunikasjon Hvilken informasjon bør du bruke når produktet ditt er behandlet med ultralyd?
UV-lys: Veiledning for markedskommunikasjon Hvilken informasjon bør du bruke når matproduktet ditt er behandlet med ultrafiolett lys?
Verdt å vite om Novel food Skal du selge nye matprodukter som aldri har vært laget før, eller som er laget på helt nye måter, må du sjekke om produktet eller prosessen din trenger Novel food-godkjenning fra…